Самотният запад

28 март 2024
19:00ч
Самотният запад
СОФИЯ - Театър "Сълза и смях", ул. "Георги С. Раковски" №127


ОТНОВО В СОФИЯ
САМОТНИЯТ ЗАПАД

28 МАРТ 19:00 ч.
„СЪЛЗА И СМЯХ“


БИЛЕТИ: на касата на театъра, онлайн в kupibileti.bg

автор – Мартин Макдона
превод и постановка – Венцислав Асенов
сценография и костюми – Теодор Киряков
музика – Павел Васев
 сценичен бой – Емил Видев
участват:  Любомир Нейков, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Наталия Георгиева

Двадесет и пет години преди оскарите  за „Баншите от Инишерин“ беше „Самотният запад“ – последната част от трилогията за Конемара, която стъписа света със своята дръзка откровеност. За първи път от Сливенска сцена най-мрачната,  но и най-смешната от всички пиеси на Мартин Макдона, която и днес не слиза от световните сцени.
Лийнан. Град, в който жестокостта и убийствата са местно забавление. Град, в който озверели самотници копнеят по невъзможни любови.  Град, в който мечтите за щастие умират заедно с подивели от ужас кучета. Град, в който човещината е непростима слабост, спотаена под тонове проклетия. Тук животът е по-лесен с пушка в ръката, отколкото с обич в сърцето.
Близо четиридесет години братята Валийн и Коулман Конъ живеят, за да си отмъщават взаимно. Дните им са удавени в дребнави спорове и евтина пиячк, доставяна от безсрамно флиртуващата тийнейджърка. Гърлийн. И ако момичето е разраненото сърце на тази история, то душата в нея е пришълецът ⛪️ отец Уелш. „Случаен“ куршум е отнел живота на стария Конър и сега озлоблението между двамата братя избухва с нова неконтролируема сила. Притаено градчето очаква фаталната развръзка. Единствено отец Уелш е готов да заложи дори и душата си, за да възвърне братската любов между двамата.
Авторът Мартин Макдона омесва в едно абсурдни до лудост персонажи с вулгарно остроумен диалог, а болезнената самота между тях ни изправя пред трудни морални въпроси.
Има ли шанс светът да оцелее, когато човек е прогонил Бог от сърцето си? Порокът никога досега не е бил толкова забавен и провокативно смешен, особено когато на сцената е неустоимият ЛЮБОМИР НЕЙКОВ!