"ОСМОТО ЧУДО" - НФА БЪЛГАРЕ

01 октомври 2024
20:00ч
"ОСМОТО ЧУДО" - НФА БЪЛГАРЕ
СОФИЯ - НДК ЗАЛА 1 , пл. "България" №1, гр. София
"ОСМОТО ЧУДО" - НФА БЪЛГАРЕ
1 ОКТОМВРИ, 20:00 ч
НДК, ЗАЛА 1


НФА "БЪЛГАРЕ" празнува 22 години от създаването си с "ОСМОТО ЧУДО"
 
Точно на рождения си ден Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи на столична сцена обновена версия на най-въздействащия спектакъл от своя репертоар - "ОСМОТО ЧУДО". На 1 октомври 2024 г., вторник, от 20.00 часа в Зала 1 на НДК зрителите отново ще съпреживеят посланията на четвъртия авторски проект на "БЪЛГАРЕ" - оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" Христо Ив. Димитров.
 
Уникалното пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор предизвика огромен интерес още с премиерата си през лятото на 2016 година. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди повече от век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "БЪЛГАРЕ".
 
 Естествено продължение на най-популярния спектакъл на трупата - дебютния "Това е България!", "ОСМОТО ЧУДО" е мащабна продукция, направо оставяща публиката без дъх, в което столичани и гостите на стоицата ще имат възможност да се убедят отново, осем години по-късно.
Двата часа в магията на завладяващите български ритми са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство и да заживеят с него.

Билети в kupibileti.bg и на касите на Билетен център НДК!

kupibileti.bg продава билети от името и за сметка на организатора и не отговаря за организацията на събитието или неговото провеждане.