“ПАИСИЙ” - НФА БЪЛГАРЕ - СТАРА ЗАГОРА

18 юни 2024
20:30ч
“ПАИСИЙ” - НФА БЪЛГАРЕ - СТАРА ЗАГОРА
СТАРА ЗАГОРА - Летен театър, ул. „Свети Апостол Карп“ 2, гр. Стара Загора
"ПАИСИЙ" - НФА "БЪЛГАРЕ"
18 ЮНИ
20:30
Летен Театър Стара ЗагораНа 18 юни пред жителите и гостите на град Стара Загора, Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи своя вълнуващ и емблематичен проект "ПАИСИЙ".

Спектакълът е създаден по повод юбилейната 300-годишнина от рождението на Паисий Хилендарски, тържествено отбелязана през 2022 година и към момента е видян от зрителите в повечето градове в страната. Постановката е единствена по рода си. В последните 80 години творба в памет на Паисий не е поставяна на родната сцена. Ще прозвучат родолюбивите послания на Хилендарския монах, събрани в неговия епохален труд "История славянобългарска", поставил началото на Българското възраждане. Те ще бъдат поднесени на зрителите от неподражаемия Димитър Селенски - актьор с харизматично присъствие и изключително подходящ за образа на Отец Паисий.
Спектакълът "ПАИСИЙ" представя знакови събития от историята на българите,  последвали появата на най-българската книга. Зрителите ще съпреживеят героичните моменти от нашето минало, вълнуващо пресъздадени от невероятните танцьори на ансамбъл "БЪЛГАРЕ". "ПАИСИЙ" е разказ за събуждането на гордостта и достойнството на народа ни, на българския дух и възвърнатата българска чест, която държи гръбнака ни изправен. Специален за репертоара на "БЪЛГАРЕ" е участието на най-младия солист в историята на ансамбъла - 8-годишния Андрей Михайлов от Сливен, който с много жар и артистичност вече втора година печели овациите на публиката. *СПЕКТАКЪЛЪТ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ДЕЦА ПОД 10г*

kupibileti.bg продава билети от името и за сметка на организатора и не отговаря за организацията на събитието или неговото провеждане.